HTML

2008.11.30. 18:51 4/7

Hasznos holmik autózáshoz

Most hogy valószínűleg az időjárást illető legszélsőségesebbre tervezett szcenárió is romba dőlt (jövőhét péntekre, az indulásunk napjára +10(!!) fokot ígérnek Minszkbe, első célállomásunkra Bresztbe pedig +12-t), nézzük hogy mivel mivel készültünk mindhiába a híres-hírhedt orosz télre! (Persze az utazás 10 napja alatt sok minden történhet, de a koratavaszi, későőszi hőmérsékletek alapján lassan a nyári gumik visszarakásán kell elgondolkoznom... :) És ez csak a várakozások miatti háborgás, igazából inkább legyen promenádozós meleg, mintsem -20 fok és szakadó hóesés ami adott esetben az útvonal teljesítését is megakadályozhatja akár.)

A listából kimaradt két dolog, egyszer egy hólánc amit ha már eddig nem szereztem be, mostmár igazán felesleges lenne (valószínűleg amúgyis, de kitudja épp mi a rendőrök szíve-vágya), másrészt egy kormányzár, ami nemcsak télre és nem csak kiránduláshoz hasznos, hanem sajnos Budapesten is. A képen pedig a tél szempontjából a benzinkanna a kakukktojás, ami az autó kb 600km-es hatótávolsága mellett sem haszontalan - a nagyvárosokon kívüli belarusz benzinkútellátottságról semmilyen infóm sincs, fő a biztonság. Illetve a szokásos dolgokat meg sem említem, pótkerék, tartalék alkatrészek, meleg takaró, stb.

1: Összeszerelhető műanyag hólapát. Aki nem esett még télen árokba, nem tudja milyen hasznos tud(na) lenni ha kell, ráadásul 1kg az egész, nincs ok itthon hagyni!

2: Közepesen durva szőrű kefe. Hó és sár letakarításához is kíváló, így latyakos időben esztétikai tűzoltómunkát is végezhetünk vele.

3: Egy igazán kiváló jégkaparó, aminek nyelét (és a kezünket) kívülről vízhatlan, belülről prémes anyag borítja!

4: Különböző típusú jégoldók, hátha nem mindegyik "viszi" az orosz jeget...

5: Egy újabb ötletes találmány, szivargyújtóról működő ülésfűtés. Bármilyen gagyinak is hangzik, mégis működik, kb öt perc alatt varázslatos meleget csinál. Egyetlen hátránya, hogy egy szivargyújtó lévén a kocsiban, csak egy ember használhatja egyszerre.

6: Benzinkanna, 5 literes. Viszonylag kicsi és könnyű, ennyi üzemanyaggal pedig országúton 100km-t is meg lehet tenni, azaz elméletben egy teletankkal és kannával akár a Bp-Minszk 1200km-es távolság is teljesíthető egy megállással (de ilyen nagy etapot most nem tervezünk persze). 

Szólj hozzá!

Címkék: időjárás hasznos


A bejegyzés trackback címe:

https://viaminsk.blog.hu/api/trackback/id/tr98790605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása