HTML

2008.12.12. 14:15 4/7

Bucsu is, meg nem is

Valoszinuleg utolso helyszini bejelentkezesem kovetkezik, holnap mar egy huzos nap var rank Bresztig, este pedig koran kell fekudni, mert vasarnap nagyon hajnalban indulunk vissza. Termeszetesen a bucsu nem vegleges, remelhetoleg sem Belarusztol, sem a blogtol. Ha minden jol megy hetfotol reszletes beszamolo- es fenykepozon kovetkezik!

Az elmult ket nap az eddigieknel is nyugisabban telt. Tegnap setalgatas Vityebszkben, utbaejtve 3 muzeumot: Art Museum (helyi festok kepeivel), Chagall-szulohaza, illetve a Chagall-muzeum. Mivel a belvaros eleg kis teruleten fekszik, kenyelmesen tudtunk kelni reggel, jutott ido nezelodni, tobbszor megalltunk `helyi` turorudiert (ezt meg Lettorszagban fedeztem fel anno csaladi kirandulason, szerencsere itt is letezik), este pedig Minszk utan ujra hatalmas bevasarlast rendeztunk a konyvesboltban es a varosi Univermagban (=kb. olyasmi mint a Skala vagy Centrum aruhazak...voltak 20 evvel ezelott).

Mai amolyan tartalek nap lett konkret program nelkul, leszamitva a Minszkben a Nemzeti Konyvtar megtekinteset kivilagitva (ugy nez ki mint egy oriasi gyemant, amit az egyik pontjara allitottak, nagyon bizarr, este meg szines, ugy meginkabb), illetve fel-ala metrozas. Mogilevbe nem nagyon csabitott a reggeli szurke-szeles ido es a +150km-es kitero, ami miatt raadasul az autopalyat is el kellett volna kerulni, igy is jottunk bo 250-et Minszkig a legkenyelmesebb uton. Utkozben meg megneztuk a II. Vh. emlekere allitott gigantikus emlekmuvet a varos hataraban, tervben volt meg Zaslav es kornyeke (ami Minszk utan van kicsivel), de tankolni is kellett volna meg penztvaltani, igy mire a szallodahoz ertunk mar nem lett volna ertelme tovabbindulni, hamar ranksotetedett volna. Igy marad az esti minszki seta, az sem utolso! :)

Holnap megyunk tovabb Bresztbe, ami onmagaban is 350km, de teszunk ket kiterot Njesviz es Mir fele is ha minden jol megy. Miren tul meg ott lenne Novogrudok valami hires varommal, de valoszinu hogy foleg a vasarnapra tekintettel a kevesebb most tobb lesz - majd ez is felkerul a legkozelebb potlando latnivalok listajara :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: élmények


A bejegyzés trackback címe:

https://viaminsk.blog.hu/api/trackback/id/tr88819000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása