HTML

2008.11.17. 00:19 4/7

Eső ELŐTT köpönyeg, avagy milyen lesz az idő Minszkben (Update!)

Bár az aktuális adatokra indulás előtt még mindenképp ránézek, egy kis esélylatolgatás az időjárásról, amit mint várható bizonytalansági faktort már többször is említettem. A www.koponyeg.hu oldalon az alábbi összehasonlítható adatokat találtam:

Mint látható, Minszkben átlagosan 3 fokkal hidegebb várható, mint Budapesten, és a hőmérséklet legjobb esetben sem nagyon emelkedik fagypont fölé. A napos órák száma is csak a fele az itthoninak, viszont csapadék jóval több várható - a hőmérsékletből következően jellemzően inkább hó, havaseső. Ezzel nincs is baj, vagy legyen téli rekord meleg masszívvan nulla fok felett, vagy legyen jó hideg hogy a hó se olvadjon el, a latyakos-sáros időre vágyom legkevésbé. Lássuk ezzel szemben mi a valóság Minszkben jelenleg (www.wunderground.com/global/stations/26849.html):

Nagyjából megfelel a fenti ábrának, a nappali hőmérséklet -2° C°-től + 4 C°-ig terjed. Csapadék majdnem minden napra jellemző, és igen, csütörtökön már ott a !

Update

2008.11.18.: Bár Minszkben inkább esős az idő a héten, Vityebszkből már a következő előrejelzések jönnek:

Vasárnap
Havazás. Legmagasabb nappali hőmérséklet: 35° F. / 2° C. Szél: északnyugati 8 mph. / 14 km/ó. Chance of precipitation 100%.

 

2008.11.19.: Közben beköszöntött Magyarországon is a tél. Ez persze szubjektív megállapítás, számomra onnan vehető észre, hogy először ma reggel nem tudtam szélvédőről való jégvakargatás nélkül elindulni munkába :)
Minszkben közben szombat-vasárnap-hétfő havazás várható, 80-70-30% eséllyel.

2008.11.20.: Lőttem néhány webkamerás képet, elvileg mindegyik mai napon készült (a refresh rate egy másik kérdés). Mint látható szinten mindenhol vizesek az utak, Mogilevben (ami ugye a legkeletibb részen van) már havas is a járda.

Minszk1: valami minisztérium üzemelteti, ezt tették a legértelmesebb helyre

Minszk2: ennek a képnek se füle se farka de legalább az időre lehet valamennyire következtetni, vagy mindenesetre legalább az előző képnek nem mond ellent.

 

 Grodno: ez egész jó látványos helyen van, az útikönyvekben is ez a kép szokott szerepelni.
 

Mogilev:



2008.11.22.:

Minszkbe ma beszökött a tél (vö. 11.20-i kép). Jó hír hogy kb percenként látni elvonuló hókotró traktort az úton (de az is lehet, hogy a kép ismétlődik).

 

 

 

 

 

2008.11.23.: 

Kész. Ennyi, úgytűnik ma reggelre Minszket 3 emelet magasságig ellepte a hó :)))

Szólj hozzá!

Címkék: időjárás hasznos


A bejegyzés trackback címe:

https://viaminsk.blog.hu/api/trackback/id/tr36771688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása