HTML

2008.12.08. 20:49 4/7

Vi(v)a Minszk, vi(v)a Belarus!

Na vegre sikerult gep ele kerulnom, igy harom nap utan... Breszt nem volt tul surun ellatva netkavezokkal, meg ido se lett volna nagyon ra. Most is ossz egy fel oram van netezni, 22h-kor zar a netkavezo a szalloban.

Nem is tudom hol kezdjem, minden annyira fantasztikus...! Most setaltunk este Minszkben, az egesz varos leirhatatlan, gigantikus, monumentalis es (eddig csak este lattuk mondjuk) fantasztikusan szep! Minden gyonyoruen ki van vilagitva, folyopart, szeles setaloutcak, pazar boltok, es olyan tisztasag ami sehol a foldon nincs mashol szerintem. A varos korul 2x3 savos KORgyuru (igen ez valodi kor, nem mint az M0...), befele 2x4, helyenkent 5 savos utak. Bent mindenhol karacsonyi diszek es hangulat, hatalmas elet... Az egyszeruseg kedveert ma este McDonaldsban (mert az is van!) ettunk, majd vettunk operajegyet holnapra (Figaro), ez utobbi kb 750 Ft volt fejenkent, ugyhogy nagyot nem veszthetunk :)

Az ideutrol sem tudok semmi kalandosat irni csak erdekeset, szombat CET kb 10-re ertunk a hatarra tobb-kevesebb (inkabb kevesebb) alvassal, es mindenestul kb 1 es 1/4-ed ora alatt atjutottunk, ugy hogy ebbol fel ora azzal telt hogy az ebedszuneten levo biztositosokra vartunk. Ugyhogy amit a Minsk Times irt szo szerint igaz es nem propaganda, tenyleg van `Green line` es meg az olyan ritka turistakat is mint mi nagyon hamar atengedtek. Nem erdekelt senkit az autopapir, csomagtartoba is epp csak belepillatottak, es amikor mindennel vegeztunk a hataror is mosolyogva intett hogy akkor most irany Minszk! (persze mi Bresztbe mentunk azert eloszor). Bresztrol majd irok reszletesebben, nagyon szep, regi belvarosa van, az erod tenyleg lenyugozo ez nem csak az utikonyvek luzongja, ettunk indiait a varos egyik legjobb ettermeben, stb.

Ma indultunk at Minszkbe Pinszken keresztul, hat Minszk kornyeket leszamitva az ures es nyil egyenes utak tenyleg igaz, se kanyar es se szembeforgalom tizperceken keresztul. Kb 500km-t jottunk ma, es egy utmenti rendorposztot se lattunk, ugyhogy mar talan ezt is ki lehet majd huzni az utikonyvekbol, bar varjuk azert ki a hetveget :) Varosokban talan kicsit tobb rendort latni mint nalunk, de nem jelentos, es ok sem jottek meg soha oda igazoltatni. A helyieket sem vegzalja senki, de nem is kell, tenyleg olyan tisztasag van meg a kisebb varosokban is, se szemet, se eldobalt csikkek, se falfirkak, semmi... Ja es amit sosem gondoltam volna, a jardan(!) allo gyalogosnak megallnak a zebranal...

Hat roviden ennyi, meg Vitebskbol, vagy legkesobb penteken ha visszaertunk megprobalok jelentkezni, a kepek pedig mar keszulnek otthonra, eddig kb 250-nel jar a termes 3 nap alatt!

Udv Mindenkinek Minszkbol!

Szólj hozzá!

Címkék: hasznos élmények


A bejegyzés trackback címe:

https://viaminsk.blog.hu/api/trackback/id/tr28811966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása