HTML

2008.11.13. 00:11 4/7

Röviden...

...tömören a blog elsősorban úti- és élménybeszámoló, másodsorban remélem hasznos infókkal szolgálhatok majd a jövendőbeli utazóknak, utazáson gondolkodóknak is!

A részletek: úticél Belarusz avagy Fehéroroszország (továbbiakban Belarusz), 2008. december, összesen 10, nettó 8 nap! Ketten, autóval, szárazföldön, sáron, havon át, a többi majd kiderül...

Az útvonalvázlat már nagyjából kész, egyedül a határátlépés helye okoz némi fejtörést. Brest állítólag nagyon forgalmas, Ukrajna felé viszont kerülő és a plussz egy határátlépés is viszi az időt, fontos dilemma. Eddig így állunk:

1. nap: Magyarország - Szlovákia - Lengyelország, ?? (kb 500km)

2. nap: ?? -> Brest (kb 300km)

3. nap: Brest (0km)

4. nap: Brest -> Pinsk -> Turau -> Minsk (550km)

5. nap: Minsk (0km)

6. nap: Minsk -> Khatyn -> Polatsk -> Vitebsk (350km)

7. nap: Vitebsk (0km)

8. nap: Orsha(kérdőjeles) -> Minsk (320km)

9. nap: Minsk -> Mir -> Njasvizh -> Brest (300km)

10. nap: Brest -> Budapest (800km)

Mint a lenti pazar útvonalrajzon is látható letagadhatatlan a körutazás jelleg :) Homelt és Grodnot kivéve minden nagyvárost és útbaeső nevezetességet igyekeztem betenni, meglátjuk mire lesz idő. A távok közepesen nagyok (207.000km2 = 2xMagyarország), persze ha havazik és/vagy rosszak az útviszonyok, akkor 400km is fárasztó lehet, ez is kiderül majd... De minden nagyobb etap után van egy városnézős pihenőnap (3., 5., 7. nap), a 8. minski napot pedig kifejezetten lézengésre szánom (este színház/hangverseny/opera és vagy vmi buli?), mivel ez csak tranzitszállás hogy ne kelljen Vitebskből egyből Brestbe visszarobogni...

Ami a városok mellett még érdekes Belaruszban a természet, sajnos ennek felfedezésére egy egyhetes túra nem elég, de Turaut és a Pripjaty Nemzeti Parkot így is megpróbáljuk útba ejteni. Ezen kívül van még vagy 3 másik ilyen régió is, az útvonal mindegyik környékén elhalad, de többre most nincs idő.

Szólj hozzá!

Címkék: ukrajna útvonal


A bejegyzés trackback címe:

https://viaminsk.blog.hu/api/trackback/id/tr94766319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása